Bateria de rezervă

Pentru că suntem din ce în ce mai mult în mișcare și folosim din ce în ce mai multe accesorii care folosesc baterii sau acumulatori, de curând am încercat să văd ce soluții există pentru a prelungi durata de funcționare a unui telefon ce nu avea șansa să fie cuplat la rețeauca electrică.

Așa că soluția rapidă a fost să caut repede pe net un acumulator extern ce oferă o conexiune USB cu singurul scop de a o folosi ca alimentare. Am ales această variantă:

IMG_0075

Este un acumulator extern de 2600 mAh care mi-a asigurat funcționarea unui iPhone 4s pentru 4 ore de timelapse (sincer, cred că se putea duce la 7-8 ore lejer, dar am avut nevoie numai de un back-up în caz că bateria telefonului nu ar fi  avut suficientă energie.

IMG_0079După cum se vede, principiul e simplu, acumulatorul vine cu un cablu care se poate confibura prin intermediul acestor mufe în cablu USB, micro USB sau cablu pentru iPhone. Cu același cablu puteți încărca acumulatorul și apoi, schimbând mufele, puteți folosi energia stocată în el, la nevoie. IMG_0082IMG_0080Pentru că aveam toate mufele USB ale calculatorului ocupate, am folosit un incărcător de telefon pentru a încărca acumulatorul și pentru că acesta are un curnent de încărcare destul de mic, a durat cam 4 ore până s-a încărcat. (luminița aia roșie se face verde când se termină ciclul de încărcare)IMG_0066

IMG_0069IMG_0070IMG_0068L-am ales pe acesta pentru că e destul de ieftin, doar 47 de lei, e mic și-l poți purta în rucsac sau în geantă și are o capacitate destul de generoasă, 2600mAh. Ca o comparație, cel al unui iPhone 4s are in jur de 1400mAh. 

M-am și jucat cu telefonul apoi fără rezerve, am stat pe net câteva ore bune și l-am lăsat apoi peste noapte cuplat la acest acumulator. Dimineața am găsit telefonul cu 100% charge, dar e drept că acumulatorul extern era gol. 

Pare să fie o alegere care să ofere un raport calitate/preț destu de avantajos. Să vedem cât rezistă în timp.


Desigur că există variante de asemenea acumulatori mai mari, dar și mai scumpi. Nu în ultimul rând și dimensiunile se modifică în cazul în care capacitatea lor crește așa că vor fi și mai voluminoși și mai greu de cărat. 

Eu l-am cumpărat de la F64. Dacă aveți nevoie, încercați-l.

Advertisements

8 thoughts on “Bateria de rezervă

  • Capacitatea bateriei unui asemenea telefon este, așa cum am scris mai sus, 1400mAh. Am folosit telefonul, care arăta că mai are 60% baterie, câteva ore bune pe net timp în care se încărca de la acest acumulator. Apoi m-am culcat și l-am lăsat să se incarce. Dimineața era 100% charged dar acumulatorul extern se golise.

 1. Cum iti dai seama ca acumulatorul s-a golit? Inteleg ca la incarcare te anunta cu led verde si rosu… La fel este si cand se descarca?

  • da, cât timp acumulatorul extern are enregie și iți încarcă telefonul este aprins led-ul. Când s-a golit, nu mai are energie nici pentru a aprinde led-ul acela. În plus, telefonul îți indică cât timp se încarcă. Unele chiar iți arată asta în procente.

 2. Buna ziua. Eu caut un ac. extern pt un aparat foto care se incaraca la USB (Sony a5100)
  Nu ma pricep la cifre, sunt doar curios daca acest acumulator face fata, sau ce alt acumulator mi ati recomanda. Toate cele bune!

   • Multumesc mult! Cat timp sunt plecat pe munte (o zi intreaga) pot sa l tin cuplat la acumulator atunci cand nu fac poze sau filmez. Astfel ma pot asigura ca nu raman fara baterie pana seara cand ma intorc. Din cate am inteles incarcarile partiale nu afecteaza bateria. Sper ca nu m am inselat 🙂
    Toate cele bune!

   • Așa este, bateriile cu litiu nu au această problemă a „memoriei” încărcării și pot fi încărcate și parțial fără a le afecta durata de viață.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s