ce card SD folosiți?

4 cards speed test

Folosesc în mod curent aceste carduri și am avut de curând curiozitatea să-mi verific suspiciunile. Tot descărcând materiale de pe ele mi-am format o opinie despre viteza lor și chiar aveam un clasament în minte, altul decât cel inscripționat pe etichetă. Am avut ieri curiozitatea să le și testez și iace ce-a ieșit:

Sandisk Ultra, ultimul card, cu care am să și încep, și care nu prea are ce să caute în categoria asta (în plus, este și destul de rușinos pentru Sandisk-scrie pe el 30MB/s):

sandisk 30

sandisk 30

Din păcate, la scriere, cardul nu sare de 11-12MB/sec. E bun pentru GoPro pentru că e destul de mare (de fapt nu ține bateria cât poate el stoca) și e ieftin: 139 lei pentru 32GB nu e rău. Timp să ai când descarci.

Sandisk Etreme e altă treabă. Sigur, la alt preț 199 lei. Diferența nu e foarte mare, dar merită. Pentru numai 60 de lei în plus, pot folosi cardul, cu ajutorul unui adaptor MxR, chiar pe un Sony  EX-1, care are nevoie de 35MB/s constant la scriere.

sandisk

sandisk45

Sony 94 MB/s e o surpriză plăcută. Cu doar 13 lei mai scump decât Sandisk Extreme viteza de citire e aproape dublă. La scriere, diferența  nu e la fel de mare, dar nici proporțională cu prețul nu e.

sony 95

sony 95

Lexar Professional 600x e chiar un chilipir. Pentru moment. E la F64 redus cu 54%: 249 lei de la 549 lei. Chiar un moment bun să-l cumperi. Vitezele vorbesc de la sine, iar la pretul ăsa chiar merită.

lexar 600

lexar600

Sper să vă ajute în luarea unei decizii privind raportul preț/viteză.

Advertisements

3 thoughts on “ce card SD folosiți?

  1. Foarte fotositor articolul. Trebuie sa mentionez totusi ca preturile in Romania la carduri sunt bataie de joc. Adica de ce costa un card 5 milioane cand poti sa-l iei cu 11 euro de pe http://www.aliexpress.com cu transport gratuit in Romania? Ma refer la Lexarul de 32bg 600x. Comerciantii din Romania ne mai cred inca in era bananiera ceausista cand romanului ii sclipeau ochii dupa orice porcarioara din occident. Vremurile s-au mai schimbat. Nu stiu daca baietii astia au aflat….

    • Pai si ai cumparat vreodata de acolo? Sunt curios daca chiar e ceea ce pretinde a fi. S-ar putea sa ai o surpriza neplacuta dupa ce atepti ceva timp sa ajunga la tine.

      • Am cumparat si am testat Lexar 600x 64gb. Bineinteles am mai cumparat si alte lucruri stupid de scumpe in Romania si totul a fost ok. Ecomonia in buget MAXIMA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s